Zamieszczone przez adox
[O2FL] 2,0 CCZA rorząd kaput!!!
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez andrzej111Królu złoty, i co otworzą Ci rozrząd i popatrzą na napinacz na którym niema nawet numerów a potem złożą wszystko i zaleją nową oliwę ?
jak to nie ma numerów na napinaczu :?: :!:
Mihau,
w CAXA też miał być poprawiony stuff od 05.2010 a się okazało, 06.08.2010 i dalej miałem stuff przed zmianami
Zamieszczone przez Black.JackDzieki jutro jade sie umówić na sprawdzenie co tam u mnie siedzi
nawet jakbyś chciał TYLKO rozebrać - zobaczyć co i jak - złożyć to jak nic 800-900pln musisz położyć na stół :!:
oczywiście w ASOkliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej111mrsojer, finalnie ile wyszła impreza?
Niestety najwięcej kosztowały części. Pomijając głowicę to za same części aby auto złożyć zapłaciłem 1400 zł. Wszystko oryginalne z ASO. :shock:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrcarkurcze a jam 2009 pazdziernik i pytalem dzisiaj w ASO czy do wymiany czy nie powiedzieli ze nie i ze nawet nie slyszeli zeby taki przypadek mial miejsce .
to skurrwysyny :evil: :evil: :evil: :evil: ....u mnie silnik już rozebrany...głowica do roboty.....wszystkie ssace do wymiany......dół ok.
chcesz to dam ci te moje zawory ssace to je weźmiesz i temu co ci w aso powie ze w roczniku 2009 r nawet nie słyszał o takich przypadkach wsadzisz mu te osiem zaworów w doope...jeden kurwa po drugim..... :evil:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej111LUKI, na moim 06K109467K jest "06K 109 467 IT MR7"
andrzej111
możesz się do tego jakoś odnieść?
zassane z sieci
Quick Summary:
Bad Upper Tensioner = 06K 109 467 IT MR7
Good Lower Tensioner = 06H 109 467L IT MR7 supersedes to 06H 109 467AE IT MR7
Good Upper Tensioner = 06H 109 467N IT MR7 supersedes to 06H 109 467K IT MR7kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez crom.dewitachu napisał/a:
zastapili paskiem który ma wytrzymac 250 tyś km :roll:
Ciekawe czy znalazł się taki co uwierzył w wieczny pasek rozrządu w O1 którego od 90tkm należało tylko kontrolować co 30tkm lub 2 lata :lol:OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
LUKI, popatrz tu koleś ma to samo. Chyba te informacje są błędne
Jutro wrzucę fotki starego i zobaczymy co tam będzie
[ Dodano: Pon 18 Lis, 13 22:19 ]
Panowie, jebać ASO, jak macie czas to kupuje np. na getem.pl wychodzi ok 20-25% taniej. Dzisiaj ze względu na czas kupowałem sylikon w ASO - 116zł na getem.pl 84zł
Napinacz w ASO 200 na getem 140 bez żebrania o rabaty.Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EŁ....u mnie silnik już rozebrany...głowica do roboty.....wszystkie ssace do wymiany......dół ok
Biorąc pod uwagę, że masz do wymiany tylko 8 zaworów to jeszcze ma sens regeneracja starej głowicy. 130 zł (brutto) za zawór X 8 tj. 1040zł. Na pewno skasują jeszcze za regenerację ale przynajmniej wiesz co masz. Ja musiałem ratować się używaną głowicą.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EŁu mnie silnik już rozebrany...głowica do roboty.....wszystkie ssace do wymiany......dół okPozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz
-
-
z tymi akcjami serwisowymi sprawa jest ciekawa.
W audi a4 była akcja serwisowa jakiś czas temu. Byłem przekonany , że wymieniali napinacz. Przejrzałem ostatnio wpisy serwisu i okazało się, że podczas akcji wymieniali wariator. Napinacza nie dotykali. Osobiście zastanawiam się nad wymianą całości na nowy zestaw.Audi A4 1.8TFSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Deoaldam, u szefa w A4 wpisali, że wymieniali osłonę rozrządu :wink:
vide:
Zamieszczone przez mirek_p11Zamieszczone przez aldamale w temacie padło info , ze należy również wymienić łańcuchJeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
a ja troszkę EOT napiszę, że temat dotyczy nie wszystkich jednostek w Audi
bo np w BWE nie wystepuje taki problem, zresztą jest pasek a nie łańcuchprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
LUKI, info dobre, wczoraj nie zauważyłem różnicy
Stary -chujowy- napinacz miał symbol 06H 109 467 IT MR7 - a obok na obudowie T
Nowy napinacz ma symbol 06K 109 467 IT MR7 - na obudowie były wytłoczone cyfry
Różnica, która jest zauważalna na pierwszy rzut oka to blaszka blokująca napinacz przed cofnięciem.
Napinacz który miałem w aucie miał delikatne luzy, dwoma palcami można go ścisnąć.
Zdjęć chyba niema sensu wrzucać bo na tej stronie dokładnie widać różnice.
Zauważcie, że chujowy napinacz na obudowie ma wytłoczone N
Impreza finalnie kosztowałaby 510zł ale w mojej rozpisce brakuje dwóch śrub, które o kilka złotych podniosła cenę
Śruby są widoczne tutaj, chodzi o te średnie przy dużej
UWAGA
Na sprzedaż sylikon do pokrywy rozrządu.
Taka tuba styknie na ok.5 rozrządów, a każdym ASO liczą cała tubę...
Stary napinacz wraz ze zgłoszeniem serwisowym w czasie gwarancji, FV oraz listem z podziękowaniami wysyłam do Skoda Auto Polska
Chłopaki, piszmy do UOKiK'u, na DSG wzywają to napinacze też niech robią :!:
Kto nie robił to niema na co czekać bo prędzej czy później przyjdzie pora i na WasSprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Deoaldam, u szefa w A4 wpisali, że wymieniali osłonę rozrządu :wink:
Nie mam info na temat napinaczy w a4 (silnik CABA - euro 4 o ile się orientuję). Na forum a4 zero info w tym zakresie. Może ktoś się orientuje czy w a4 producent zmodyfikował napinacz?Audi A4 1.8TFSI
Komentarz
-
-
Witajcie
A w BZB ktoś się orientuje jaki jest aktualny i co pozmieniali.
Przy ok 46 kkm w kwietniu 2011 roku wymieniałem na napinacz 06H 109 467 T
teraz na stronie https://ifinterface.com/page/page3.php?langid=1
widzę, że zastąpił go kolejno model z literką AB a potem K od marca 2012
Obecnie mam 113 kkm
Pytanie czy jest sens wymieniać kolejny raz napinacz ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej111Stary napinacz wraz ze zgłoszeniem serwisowym w czasie gwarancji, FV oraz listem z podziękowaniami wysyłam do Skoda Auto PolskaJa bym jeszcze dopisal im, wsadzice se ten napinacz w d...
ps. A miales jakies objawy tego rozrzadu, czy nie dzialo sie nic i zmiana byla profilaktycznie??
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej111Stary napinacz wraz ze zgłoszeniem serwisowym w czasie gwarancji, FV oraz listem z podziękowaniami wysyłam do Skoda Auto Polska
oj bardzo dobry pomysł :!:
©KODA Polska
Volkswagen Group Polska Sp. z o.o.
ul. Krańcowa 44
61-037 Poznańkliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
Komentarz
-
-
Ja dziś byłem w Aso powiedzieli po vinie ze od momentu produkcji były 2 razy poprawiane i teraz sie zastanawiam czy w takim razie mam już u siebie te lepsze a nie te z początkowej fazy te chu....owe ,Pytanie o koszta wymiany napinacza to 700 brutto no pewnie by dali z 10 % rabatu jeszcze no i oczywiuście napinacz trzeba doliczyć ,co sądzicie???
Oczywiście nie ma akcji serwiosowych na 2.0 tsi za mało tego jezdzi hehehh no i nie słyszeli zeby tzn wogóle nie robili rozrządów w 2.0 Aso na puławskiej.
Komentarz
-
Komentarz